Andulky v přírodě

17. listopadu 2008 v 17:47 |  O andulkách obecně

Asi všichni ví, že andulky žijí v Austrálii. V přírodě se živí hlavně trávou, které se říká trojzub. V Austrálii se může denní teplota pohybovat až okolo 40°C ve stínu! Andulky to ale bez problému snášejí. Jsou to velmi společenští ptáci. Žijí v hejnech o počtu nejméně 20 až 60 jedinců. Vše dšlají společně: hledání potravy, pití, spánek, koupání, péče o peří,... Brzy ráno a pozdě odpoledne vylétají za potravou. Vyhledávají nedozrálá semena travin. V době velkých veder hejno odlétá zhruba každé tři hodiny pít a koupat se. Nepřáteli andulek jsou především draví ptáci. Jejich nejlepší ochranou je zelenožluté zbarvení. V listí stromů je andulka nenápadná. Občas se v přírodě objeví i andulka s modrým opeřením. Ale jejich šance na přežití jsou minimální, protože se rychle stanou kořistí nepřátel. Pokud se na obloze objeví nebezpečný pták, okamžitě zazní varovný pokřik, který hejno přiměje k odletu.



Jak vypadá divoká andulka?
  • Je mnohem drobnější neš naše domácí andulky, které mají silnější tělesnou stavbu a jsou těžší.
  • Má světle zelenou barvu, obličej a tělo jsou světle žluté. Na týle, hřbetě a křídlech jevlnkovaná kresba.
  • Samečci- modré ozobí, samičky- hnědavé ozobí.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Máš doma andulky?

Jasně.
Ne.

Komentáře

1 Elča Elča | E-mail | 1. května 2013 v 18:19 | Reagovat

Díky,mám úvod apsolventky-díky tobě :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama