Taková je andulka

17. listopadu 2008 v 18:12 |  O andulkách obecně
Vlast: Střední Austrálie.

Přirozené životní prostředí: Polopouště, travnaté a suché stepi.

Velikost: 18 až 24 cm od špičky zobáku přes hlavu ke špižce ocasu.

Ocas: 8 až 12 cm.

Hmotnost: 30 až 40 gramů.

Průměrný věk: 12 až 14 let.

Hnízdění: V přírodě po vydatných deštích dvě až tři snůšky.

Přepeřování: Na konci období hnízdění.

Počet snášených vajec: 4 až 6 (někdy až 9).

Intervaly ve snášení vajec: V intervalech dvou dnů.

Počátek sezení na vejcích: Po prvním vajíčku, někdy až po druhém.

Doba sezení na vejcích: 18 dnů.

Doba do vylétnutí z hnízda: 28 až 32 dní.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jsou andulky tvoje nejoblíbenější zvíře?

Určitě ano.
Ne.
Moc je nemusím.
Nesnáším je!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama